петък, 23 декември 2016 г.

"Сън за християните"

Сън за Змията унищожаваща света

"Сънувах нещо като световно бедствие. Една огромна змия изяждаше света и предизвикваше природни катаклизми. Всички ние бягахме от нея и се чудехме къде ли ще се появи, за да изяде някой човек. Главната цел на змията бяха планините и железопътните линии които минаваха през тях. Змията причиняваше огромни проблеми на железопътните линии в страната, така че влакове нямаше. Докато траеше този ужас влаковете не можеха да се движат.
В съня трябваше да започна работа в сервиз за коли. Сервиза се намираше в град и всеки можеше да види какво става в сервиза, оказа се че трябва там да спя и да се надявам че сутринта ще бъде по-добра. В сервиза работеха хора които не вярваха в Господ Исус явно, но някак си тайно и всеки от Църквата ги мислеше за светски хора, но по делата им личеше че в сърцата си вярват и се смиряват пред заобикалящото ги световното бедствие.
Спомням си как в съня хората ги беше страх от котките. Една жена искаше да повика една котка а котката й изръмжа и жената се уплаши. Тогава й показах че котката се храни с храната на огромната змия която атакува света и причинява катаклизми. Котката не идваше освен ако не я нахраниш с храната на змията.
В съня ми, двама не вярващи човека ме замеряха с камъни, мен и още един. Внимавах на камъните които летяха към мен и можах да избегна всеки един от тях, на края хванах единия от двамата, надвих му лесно и го заведох при пастора. Чаках да измисля, какво да му направя че ме замеряше и след като го поизмъчвах го пуснах, за да му е за урок че съм по-силен и той си тръгна а аз се успокоих."

Обяснение:

Всеки християнин знае, че змията изяждаща света е Сатана, той разрушава и убива. Това че е световно бедствие, означава че се подготвя за световна а не локална атака, като на пример само в някои страни. Когато настъпят катаклизми, няма как да се спрат, освен да се бяга от тях. Господ ни предупреждава: "А когато ви гонят от единия град, бягайте в друг." Ние не трябва да стоим бездействени в такова време и да казваме: "Господ ще не опази.", защото Той ни казва как да се опазим, като Го слушаме и изпълняваме. В съня Сатана събаряше планини и спираше влаковете по този начин. Планините се намираха между населените места и железопътни тунели минаваха през тях. Тъй като Сатана разрушаваше планините, влаковете не можеха да пътуват. Планините са нещата, които пречат на християните от различните области да имат общение по между си, но вярата, тоест влака и железопътните линии, които трудно са градени, осигуряват възможността и връзката на тези християнски общества. Сатана прекъсваше точно тази връзки и комуникация, той разрушаваше планините, но заедно с тях се рушеха и железопътните линии.
Интересната част за нас християните е сервиза за колите. Когато нещата в църквата не вървят, когато Сатана атакува вярващите, тогава е момента за благовестие а не за страх и паника. От работа с влакове се преместих на работа с коли, от работа в църквата се преместих на работа с новоповярвали християни и не повярвали хора. Това е съвет от Господа за нашето време. Има хора, които вярват със сърцата си в Христос и чакат да бъдат открити, хора които ще откликнат точно в такова бедствено време, не просто да повярват, но ще служат на Господа. Съвета ми е, започнете да ги търсите и да работите с тях извън църквите, защото Сатана атакува Църквата и спира вярата на вярващите, като разрушава отдавна изградени връзки и взаимоотношения между християни и християнски общества.
Братя и сестри, ние не трябва да се страхуваме от демони, нито да ги викаме. Единственият начин демоните да дойдат е като ги храниме с храната на Сатана, лъжа, кражба, убийство, измама, религиозност, показност, гордост, омраза и не простителност, сексуални грехове, себелюбие, непокорство, нещата които гледаме, слушаме и правим могат да хранят демони в живота ни. Не трябва да храним демони, но трябва да трупаме съкровища на Небето. Нека нещата които гледаме, слушаме и правим да са свързани само с Христос в противен случай демоните в живота ви ще става все по-тлъсти и силни, и в крайна сметка ще им робувате.
Замерянето с камъни, е силно осъждение. Когато хората от света те замерят с думи на осъждение, трябва просто да ги отбегнеш. За съжаление, същото се случва и по църквите. Християни се замерят с камъни, вместо да си помагат и да се държат един за друг. Думи на съдене и осъждане прехвърчат и летят между тях и по този начин изпълняват волята на Сатана. Исус каза: "Аз не съдя никого. Предавам всеки съд на Отец Ми." Това трябва да е и нашето отношение към вярващи и невярващи. Съденето и осъждането произлизат от Законът, където ако някой беше смъртно съгрешил, трябваше да бъде пребит с камъни до смърт. Но когато Исус дойде и жената хваната в прелюбодейство трябваше да бъде умъртвена според Закона с камъни, Исус ни показа че Закона и пророците бяха до Йоан Кръстител, от там на татък царуват любовта и благодатта на Царството на Христос!
Бъдете мноооого благословени!

Няма коментари:

Публикуване на коментар